Selasa, 5 Julai 2016

Lai Chi Kang

FILLED UNDER:

Resepi Sedap




BAHAN-BAHANNYA IALAH:

[=]1 sudu makan cincau
[=]1/2 sudu makan buah pala kering
[=]1 sudu makan kacang merah
[=]3 biji laici
[=]1 sudu makan cendol
[=]2 sudu makan jeli
[=]1 sudu makan kembang semangkuk
[=]1/2 sudu makan selasih
[=]1/2 sudu makan barli
[=]10 ml air gula merah
[=]10 gm isi buah tembikai
[=]20 ml air gula putih
[=]100 ml air
[=]Ais kiub secukupnya


CARA MEMBUATNYA IALAH:

1. [=]Kesemua bahan-bahan tersebut dimasukkan ke dalam mangkuk.
2. [=]Masukkan air, air gula dan air gula merah. Kacau rata.
3. [=]Masukkan kiub ais. Sedia untuk dihidang.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan