Posted: 26 Jan 2016 08:30 PM PST
Isi ketam tidak perlu disiat-siat kerana ia akan terurai semasa mengacau.
BAHAN-BAHAN: 5 ekor ketam | direbus, pecahkan dan ambil isinya 1 biji bawang besar 3 ulas bawang putih 1 sudu teh jintan putih 1 sudu teh jintan manis 350gm cili kering 2 batang serai 1 sudu teh serbuk kunyit 2 helai daun limau purut | dirampai halus 1 biji kelapa parut 50ml santan Garam dan gula secukup rasa Minyak masak secukupnya CARA MEMASAK: 1. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali. Tumis bahan kisar, daun limau purut dan serbuk kunyit sehingga naik bau dan garing. 2. Kemudian, tuangkan santan dan perasakan dengan garam serta gula secukup rasa. Kacau sebati. 3. Tuangkan kelapa parut dan masukkan isi ketam. Masak dan kacau sehingga kering dan berminyak. Boleh dinikmati bersama nasi atau roti. rasa |
Selasa, 26 Januari 2016
Serunding Ketam
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan