SUP KETAM
Bahan-bahan:
6 ekor ketam
Kentang
Bawang merah
Bawang putih
Halia
Sup bunjut Adabi
Daun sup/daun bawang
Bawang goreng
Garam,serbuk perasa
Cara:
Tumis bawang merah,bawang putih dan halia yang ditumbuk sampai garing dan naik bau. Masuk ketam n kacau perlahan2 biar sampai bau ketam agak wangi. Masukkan air secukupnya. Masuk sup bunjut,kentang, garam dan serbuk perasa. Tunggu sampai kentang empuk. Tutup api n ready to serve!
Selamat mencuba!
Bahan-bahan:
6 ekor ketam
Kentang
Bawang merah
Bawang putih
Halia
Sup bunjut Adabi
Daun sup/daun bawang
Bawang goreng
Garam,serbuk perasa
Cara:
Tumis bawang merah,bawang putih dan halia yang ditumbuk sampai garing dan naik bau. Masuk ketam n kacau perlahan2 biar sampai bau ketam agak wangi. Masukkan air secukupnya. Masuk sup bunjut,kentang, garam dan serbuk perasa. Tunggu sampai kentang empuk. Tutup api n ready to serve!
Selamat mencuba!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan