Selasa, 7 Jun 2016

Resepi Tauhu Berlauk


Resepi Tauhu Berlauk
Bahan-Bahan:
4 ketul tauhu
2 tiub tauhu jepun
udang/isi ayam
cili merah
daun bawang
daun sup
telur 4 biji
garam, serbuk lada putih, serbuk perasa
Cara Membuat:
1. Blender tauhu, tauhu jepun, 2 biji telur, dan udang atau isi ayam.
2. Selepas itu, masukkan hirisan daun bawag dan cili merah.

3. Perasakan dengan garam, serbuk lada putih serta maggi secukup rasa. Gaul rata.
4. Masukkan bahan bancuhan tadi dalam bekas plastik dan kukus bahan selama lebih kurang 15-20 minit.
5. Angkat dan sejukkan, kemudian potong mengikut saiz yang dikehendaki.
6. Pukul 2 biji telur. Celup tauhu yang dipotong tadi dan goreng sehingga garing. Hidangkan.
Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan