FILLED UNDER:
ResepiResepi Udang Galah Berlada
LIKE
AND TWEET
Posted By: admin on 00:53
Resepi Udang Galah Berlada
Bahan-Bahan:
● Udang Galah
● Bawang Merah dan Bawang Putih – Cincang
● Cili Boh
● Halia – Cincang
● Serai
● Sos Tiram
● Sedikit Air Asam Jawa
● Perasa
Cara Memasak:
1. Tumis bawang merah, bawang putih, halia dan serai hingga kekuningan.
2. Masukkan Cili Boh dan tumis hingga pecah minyak.
3. Masukkan sedikit sos tiram.
4. Masukkan perasa, garam dan gula bersama dengan sedikit air asam jawa. Biar ada rasa masam manis.
5. Masukkan udang dan masak hingga kering.
● Perasa
Cara Memasak:
1. Tumis bawang merah, bawang putih, halia dan serai hingga kekuningan.
2. Masukkan Cili Boh dan tumis hingga pecah minyak.
3. Masukkan sedikit sos tiram.
4. Masukkan perasa, garam dan gula bersama dengan sedikit air asam jawa. Biar ada rasa masam manis.
5. Masukkan udang dan masak hingga kering.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan