Isnin, 16 Mei 2016

Resepi Roti Capati


FILLED UNDER:

Resepi Roti Capati

capati

Resepi Roti Capati

Bahan-Bahan:

1/2 kg tepung atta (Boleh didapati di pasaraya)
25 gm marjerin
1 sudu makan minyak
125 ml susu segar
250 ml air
Garam secukup rasa
Cara Membuat:

1. Satukan kesemua bahan-bahan tersebut dalam bekas adunan. Gaul rata dan uli sehingga menjadi doh. Biarkan selama setengah jam.

2. Bulatkan kecil-kecil sebesar bola pingpong. Kemudian leperkan. Taburkan sedikit tepung supaya tidak melekat.

3. Panaskan kuali tanpa menggunakan minyak. Goreng capati tadi sehingga garing dan warnanya kekuning-kuningan.

4. Akhir sekali, bolehlah diangkat dan dihidangkan.

Enak dimakan bersama kari atau kuah dhal

Tiada ulasan:

Catat Ulasan